«Медики навчаються та вдосконалюють практичні навички», – Юрій Лесюк про роботу медперсоналу Черкащини в умовах карантину

Дата: 22.04.2020 13:32
Кількість переглядів: 476

«Медики навчаються та вдосконалюють практичні навички», – Юрій Лесюк про роботу медперсоналу Черкащини в умовах карантину

Автор  

Фото без описуМедичні працівники Черкащини знають в теорії та дотримуються на практиці правил користування засобами індивідуального захисту задля безпечної роботи з пацієнтами та профілактики інфікування на робочому місці. Постійно актуалізовувати знання допомагають навчання, які для них організовують в області.

Кожен медичний працівник знає, як вберегтися від інфікування та належним чином користується ЗІЗ, каже заступник головного лікаря з медсестринства Черкаської обласної лікарні Лариса Хрєнова. За її словами, постійно проходять навчання 760 медсестер та 340 санітарок установи. Їх же залучають до роботи мобільних бригад, тож вони обізнані як захистити себе та оточуючих від імовірного зараження. Крім того, тут діляться досвідом та проводять навчання для медперсоналу інших закладів охорони здоров’я Черкащини, керуючись насамперед рекомендаціями та постановами МОЗу.

Підвищують кваліфікацію молодшого та середнього медперсоналу не лише в медзакладах першої черги, які приймають коронавірусних хворих, зауважує заступник очільника області Юрій Лесюк, а й у лікарнях усіх районів Черкащини. Про те, як організована ця робота, говорили сьогодні в ОДА.

– Подекуди натрапляю на прикру інформацію, що нібито медики, які працюють для збереження нашого здоров’я, самі інфікуються та поширюють коронавірус, – зазначив заступник очільника області Юрій Лесюк. – Втім, імовірність для них інфікуватися на побутовому рівні вища, ніж на робочому при контактуванні з хворими на COVID-19. Це загалом підтверджують усі факти захворювання медиків на коронавірусну інфекцію. Проводимо навчання задля профілактики інфікування молодшого та середнього медперсоналу на робочому місці. Кожен з них розуміє важливість дотримання цих правил.

Посадовець додав, що наразі область має один із найкращих рівнів забезпеченості засобами індивідуального захисту в Україні. Водночас профільна комісія при ОДА постійно актуалізує інформацію щодо потреб медичних установ у ЗІЗ.

Автор статті 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь