Про роботу служб захисту прав дітей в ОТГ Черкащини

Дата: 27.05.2020 08:57
Кількість переглядів: 486

Про роботу служб у справах дітей в ОТГ Черкащини

Автор  

Фото без описуПитання захисту прав дітей в умовах регіональної децентралізації влади, утворення служб у справах дітей в кожній ОТГ внесене до програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2020 рік та перебуває на контролі ОДА.

Структурою, на яку відповідно до законодавства України, покладено координацію діяльності стосовно захисту прав дітей, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, є служба у справах дітей. Утворення служби у справах дітей в кожній ОТГ передбачено Законом України «Про органи  і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» із штатною чисельністю з розрахунку один працівник не більше ніж на одну тисячу дітей, але не менше одного працівника на об’єднану територіальну громаду.

Тільки за наявності в ОТГ служби у справах дітей можливе утворення комісії з питань захисту прав дитини для розгляду питань, зокрема спірних, які потребують колегіального вирішення та ухвалення необхідних рішень органу опіки та піклування стосовно соціального захисту дітей на своїй території, зокрема в позасудовому порядку.

Станом на 25 травня служби у справах дітей створені в 27 об’єднаних територіальних громадах. Зокрема у: Водяницькій, Шевченківській (Звенигородський р-н), Зорівській, Плешканівській (Золотоніський р-н), Лебедівській (Кам’янський р-н), Канівській міській, Єрківській, Мокрокалигірській (Катеринопільський р-н), Карашинській, Набутівській, Стеблівській (Корсунь-Шевченківський р-н), Бужанській (Лисянський р-н), Іваньківській (Маньківський р-н), Балаклеївській, Березняківській, Ротмістрівській, Тернівській (Смілянський р-н), Ладижинській (Уманський  р-н), Білозірській, Леськівській, Руськополянській, Степанківській, Червонослобідській (Черкаський р-н), Чигиринській міській, Іркліївській (Чорнобаївський р-н), Шполянскій міській та Матусівській (Шполянський р-н). Цьогоріч створені 11 служб.

За інформацією Служби у справах дітей

Автор статті 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь