Черкащина серед лідерів в Україні по забезпеченню засобами індивідуального захисту

Дата: 15.06.2020 08:38
Кількість переглядів: 471

Черкащина серед лідерів в Україні по забезпеченню засобами індивідуального захисту

Автор  

Фото без опису

На сьогодні Черкащина серед лідерів в Україні по забезпеченню засобами індивідуального захисту закладів медицини. А також на третьому місці за кількістю тестувань методом полімеразно ланцюгової реакції (https://cutt.ly/vy6BdMB). Із початку карантину 20 974 ПЛР-тестувань провів обласний лабораторний центр.

Фото без опису

– Це чудовий привід ще раз подякувати усім, хто причетний до боротьби із COVID-19 на Черкащині. Це спільні дії бізнесу, громадських організацій, влади, депутатів, волонтерів, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

Усього на боротьбу з коронавірусом COVID-19 в області залучено 251,1 млн грн.

150, 1 млн грн спрямували на закупівлю засобів індивідуального захисту, медикаментів, медичного обладнання, транспорту, доплати зарплат медичним працівникам.

??державний бюджет – 18,4 млн грн
??обласний бюджет – 20 млн грн (використали 17,3 млн грн)
??бюджет м. Черкаси – 109,3 млн грн (використали 36,1 млн грн)
??місцеві бюджети – 50, 5 млн грн;
??благодійна та спонсорська допомога медзакладам області– 52,7 млн грн (використали 44,8 млн грн).

Із резервного фонду обласного бюджету виділені 5 млн грн, з яких використали 3,7 млн грн.Наступного тижня очікується поставка медичного обладнання на 1,3 млн грн та завершуємо процедуру закупівлі медикаментів.

Фото без опису

Окремо Роман Боднар подякував учасникам проекту Спільнодія Черкащини: здолати Covid-19, у рамках проекту зібрали 19 млн грн: закупили 6 ШВЛ-апаратів, апарат для ПЛР тестування, придбали ЗІЗи. Всього застрахували 2 033 медпрацівників у 12 закладах охорони здоров’я області на випадок інфікування COVID-19. Запланували застрахувати ще 1 478 працівників.

За період карантину для боротьби з хворобою COVID-19 в область надійшло 8 централізованих Урядових поставок лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та експрес-тестів на загальну суму 3,4 млн грн. Все це розподілили між закладами охорони здоров’я.

Про доплати медикам, які працювали із ковідними пацієнтами

За березень виплатили доплати 311 медичним працівникам на суму 4,4 млн грн. Сума середньої доплати на 1 працівника склала 15, 6 тис грн. За квітень – 1 144 медичним працівникам на суму 10,1 млн грн. За травень доплати нарахували 521 медичному працівнику на суму 3,3 млн грн.

За рахунок коштів обласного бюджету:
– 6,7 млн грн – для КНП „Черкаський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР“ на виплату доплат медичним працівникам;
– 1,2 млн грн – для КНП „Черкаська обласна лікарня ЧОР“ на придбання медикаментів та 0,8 млн грн для придбання засобів індивідуального захисту.

“Головне, що завдяки спільним зусиллям недуг здолали 374 черкащан. Дякуємо і бізнесу, і громадським активістам, і волонтерам, депутатам та керівникам на всіх рівнях влади. Шкода, що саме такий привід став каталізатором консолідації, але, переконаний, ми збережемо цю єдність”, – додав голова Черкаської ОДА.

Автор статті 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь