Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС: необхідно посилити заходи з попередження пожеж в області

Дата: 25.06.2020 08:16
Кількість переглядів: 511

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС: необхідно посилити заходи з попередження пожеж в області

Автор  

Із початку року на території області в природних екосистемах області виникло 292 пожежі на загальній площ 442,5 га. У лісових масивах зафіксували 49 низових пожеж на площі 11,10 га. Про це повідомили під час проведення в ОДА засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тут у цілому йшлося про заходи з попередження виникнення пожеж в лісових масивах, торфовищах та сільгоспугіддях області в пожежонебезпечний період нинішнього року.
Начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань поінформував: враховуючи довгостроковий прогноз погоди на літній період, очікуване зростання денних температур повітря, у поєднанні з низькою вологістю повітря та посиленим вітром, показник пожежної небезпеки в екосистемах області зростатиме. Особливу загрозу це становитиме для лісових масивів і торфовищ.
Водночас заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Рутенко зауважив про стан організації
заходів щодо недопущення виникнення пожеж в лісових масивах держлісгоспів, зокрема про наявність та стан техніки, готовність лісопожежних станцій, проведення заходів з облаштування та обслуговування мінералізованих смуг, перекриття позапланових доріг в лісових масивах та проведення роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил протипожежної безпеки в лісах та виготовлення й встановлення наглядної агітації.
Комісія також заслухала інформацію про заходи, які проводить особовий склад Управління ДСНС в Черкаській області, для запобігання та ліквідації наслідків пожеж в природних екосистемах, кількість техніки та особового складу, які можуть бути задіяні на ліквідацію лісових пожеж, про створення відділення безпілотних літальних апаратів та введення в оперативний розрахунок техніки модульного типу призначених для цілей пожежогасіння в екосистемах.
За результатами вирішили: встановити цілодобовий моніторинг природних екосистем для своєчасного виявлення пожеж, забезпечення гасіння загорань на ранніх стадіях виникнення, посилити контроль за станом торфополів та лісових масивів шляхом постійних патрулювань та рейдів із залученням районних служб цивільного захисту та волонтерів; створити резерв паливно-мастильних матеріалів для забезпечення гасіння пожеж; встановити цілодобове чергування працівників лісових пожежних станцій, пожежно-сторожової охорони; області посилити контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в лісах та недопущенням випалювання сухої природної рослинності, проводити роз’яснювальну роботу з головами сільських, селищних рад, серед населення щодо заборони випалювання сухої природної рослинності, побутових відходів та дотримання правил пожежної безпеки та ін.

Автор статті 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь