ЗМІНЕНО УМОВИ ПЕРЕТИНУ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ ВОДІЯМИ ПРИЗОВНОГО ВІКУ

Дата: 30.05.2022 12:22
Кількість переглядів: 1587

ЗМІНЕНО УМОВИ ПЕРЕТИНУ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ

ВОДІЯМИ ПРИЗОВНОГО ВІКУ

 

            Кабінет Міністрів України  своєю постановою від 20 травня 2022 року № 615 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 і від 3 березня 2022 р. № 194» визначив правила перетину кордону водіями – волонтерам та водіями перевізників, які мають ліцензії на міжнародні перевезення.

  Під час дії в Україні воєнного стану пропуск водіїв, що здійснюють перевезення:

  • медичних вантажів,
  • вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань,
  • населення України,

через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних рішень про виїзд за межі України, виконання правил перетину державного кордону України та за наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека.

Рішення про виїзд за межі України водіїв приймається Мінінфраструктури або обласними, Київською міською військовими адміністраціями за наявності відповідного обґрунтування щодо обсягів вантажів та кількості транспортних засобів, необхідних для їх перевезення, у листах від будь-якого з таких органів, підприємств, установ, організацій, закладів:

  • військових, правоохоронних органів;
  • військових адміністрацій;
  • медичних закладів;
  • відправників чи отримувачів гуманітарної допомоги.

Рішення про виїзд за межі України, яке дає можливість перетину державного кордону, приймається на строк не більше шести місяців.

Мінінфраструктури або обласні, Київська міська військові адміністрації надсилають до Адміністрації Держприкордонслужби рішення про виїзд за межі України зазначених вище осіб для врахування під час їх виїзду за межі України.

Водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Що стосується водіїв транспортних засобів суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень вантажів та пасажирів автомобільним транспортом (далі - ліцензіати), перетинають кордон України за умови виконання правил перетину державного кордону України та за наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека.

Інформація про таких водіїв вноситься до відповідної інформаційної системи, адміністратором якої є Укртрансбезпека, на підставі заявки ліцензіата.

Перетин державного кордону здійснюється водієм лише на транспортному засобі, який є засобом провадження господарської діяльності ліцензіата, повна маса якого становить 3500 кілограмів та більше.

На одному транспортному засобі державний кордон можуть одночасно перетинати: 

  • один водій на вантажному транспортному засобі ліцензіата;
  • два водії на пасажирському транспортному засобі (автобусі) ліцензіата.

Водії ліцензіатів можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 45 календарних днів з дня перетину державного кордону.

У разі перевищення строків перебування осіб за кордоном, Укртрансбезпека може припинити доступ відповідного ліцензіата до Єдиного комплексу інформаційних систем  Укртрансбезпеки на три місяці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь