Черкаські синоптики розповіли, коли чекати весняного тепла

Дата: 10.03.2023 15:33
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Атлантика демонструє невичерпні запаси тепла. Втім до кінця тижня в області прогнозують мінливу погоду. Про те, яких температур очікувати, розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Вчора стовпчики термометрів зафіксували 17-18º тепла, встановивши нові рекорди. Середньодобові температури 5-8º, що на 4-7º вище норми та відповідають клімату квітня.

Однак, уже сьогодні в області очікується зміна погоди. Вдень погоду Черкащини формуватиме тилова холодна частина, тому температура повітря не вище 8-13º тепла.

У вихідні погоду Черкащини формуватиме більш активний черговий атлантичний вихор, тому прогнозуємо помірні дощі, посилення вітру та значні коливання атмосферного тиску, що негативно впливатимуть на самопочуття людей.

Найбільш холодним днем видасться неділя з температурою лише 3-8º тепла та ніч на понеділок – 0-5º морозу. Тож одягайтеся відповідно до прогнозу погоди.

На початку нового робочого тижня атмосфера заспокоїться, опади припиняться, температурний фон повернеться у кліматичну норму березня.

За модельними розрахунками, активне тепло очікується у третій декаді березня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь