Уряд ухвалив низку рішень у сфері соціальної політики

Дата: 22.03.2023 13:39
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Уряд допомагатиме людям, які хочуть отримати нову професію та почати працювати. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Під час засідання 21 березня Кабінет Міністрів України затвердив документ, який розширює коло осіб, що мають право на отримання спеціального ваучера на професійну перепідготовку, підвищення кваліфікації та навчання.

«Ідеться про ваучер у розмірі більше 25 тисяч гривень, який надає Центр зайнятості, аби люди могли опанувати нові навички та професію і знайти затребувану на ринку праці роботу», — відзначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Уряд підтримав пілотний проект про перехід деяких соціальних закладів на фінансування за моделлю того, як працює система медичних гарантій.

Як зазначив Денис Шмигаль, зараз в Україні на медичні заклади виділяється не фіксована сума, а виплати йдуть за кількість послуг, які були надані пацієнтам.

«У межах пілотного проекту плануємо запровадити схожу модель для соціальних послуг у двох закладах Мінсоцполітики. Ми вже бачили, що така модель сприяє підвищенню якості послуг та ефективно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь