Мінпром має в найкоротші терміни забезпечити армію українською зброєю, – Юлія Свириденко

Дата: 23.03.2023 14:45
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Новий очільник Міністерства  з питань стратегічних галузей промисловості має перезапустити роботу відомства та трансформувати його роботу відповідно до потреб воюючої країни. Про це заявила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час представлення новопризначеного Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна колективу Міністерства.

“Ми впевнені, що переможемо у цій війні. І зараз перед нами відкривається нове вікно можливостей. Ми маємо розвивати вітчизняний сектор Military Tech. Адже Україна не може весь час покладатись виключно на зброю союзників. Вітчизняний сектор оборонної промисловості є пріоритетним для Президента і Уряду, як зараз, так і після закінчення війни. Адже в теперішніх війнах перемагає той, в кого більш сучасна зброя.

Олександр Камишін проявив неабиякі лідерські якості очолюючи «Укрзалізницю», тепер перед ним стоїть новий виклик – змінити підходи до роботи Міністерства  з питань стратегічних галузей промисловості і зробити все можливе, щоб в найкоротші строки забезпечити армію зброєю українського виробництва», – заявила Юлія Свириденко.

Також Юлія Свириденко подякувала за роботу Павлу Рябікіну, який очолював Міністерство до цього.

Одним із перших завдань для нового очільника Міністерства  з питань стратегічних галузей промисловості стане реформа «Укроборонпрому», яка передбачає реорганізацію Державного концерну в акціонерне товариство. Метою реформи є створення акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», 100 відсотків акцій якого належатимуть державі, а також затвердження статуту акціонерного товариства та Положення про наглядову раду акціонерного товариства.

Створення правонаступника Державного концерну «Укроборонпром» у вигляді акціонерного товариства сприятиме запровадженню моделі корпоративного управління у сфері оборонно-промислового комплексу, відповідно до рекомендацій з корпоративного управління суб’єктами господарювання Організації економічного співробітництва та розвитку. Це також сформує передумови для підвищення конкурентоспроможності підприємств оборонно-промислового комплексу, створить умови для залучення інвестицій в оборонно-промисловий комплекс.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь