На Черкащині актуалізують потреби ВПО

Дата: 30.03.2023 13:13
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Потреби у забезпеченні необхідними речами та облаштування додаткових місць для проживання вимушених переселенців актуалізували на Черкащині. Тут відбулася чергова зустріч з представниками Кластеру з питань житла та непродовольчої групи товарів під керівництвом першої заступниці очільника області Наталії Кравченко.

Натепер в області проживає понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які отримують підтримку та забезпечення. Транзитом перемістилися областю від початку повномасштабної війни майже 270 тисяч громадян.

Фото без опису

– У співпраці з нашими партнерами ми маємо змогу забезпечити першочергові потреби вимушених переселенців, які полишили власні домівки через бойові дії, – наголосила Наталія Кравченко. – Крім того, надати їм засоби першої необхідності, облаштувати помешкання. Ми вдячні за ту підтримку, яку отримуємо від міжнародних та вітчизняних донорів, адже завдяки їхній допомозі нам вдається робити важливу справу з підтримки наших співгромадян.

Між тим на нараді обговорили також питання медичного та соціальноо забезпечення, психологічного та юридичного супроводу. Розглянули спільно з партнерами можливості міжнародних та державних програм зі створення робочих місць та само зайнятості серед ВПО.

Нині переважна більшість ВПО мешкає у приватному секторі. У місцях компактного проживання, яких на Черкащині понад 70, проживають 3,4 тисячі осіб. Водночас актуальним є створення для цієї категорії населення соціального житла.

Фото без опису

Фото без опису

Додамо, потреби в області із забезпечення вимушених переселенців постійно оновлюють на зустрічах учасників представниками Кластеру з питань житла та непродовольчої групи товарів. До складу Кластеру входять представники міжнародних організацій, зокрема УВКБ ООН, Міжнародної організації з міграції, БФ «Право на захист», а також благодійників Черкащини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь