Третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля

Дата: 11.04.2023 09:21
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Починаючи з 1999 року, відповідно до Указу Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98, щорічно в Україні відзначається День довкілля. 

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів. 

Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

В 2023 році «День довкілля» припадає на 15 квітня.

Закликаємо мешканців Уманського району та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у заходах спрямованих на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань. Провести висадку дерев, навести порядок у власних дворах, на вулицях, у парках і скверах вашої громади, здійснити озеленення територій, збирання сміття.

Чисте довкілля – чисте сумління!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь