Тисячі правоохоронців та рятувальників будуть залучені до забезпечення правопорядку та безпеки під час Великодніх свят

Дата: 14.04.2023 11:02
Кількість переглядів: 70

Загалом богослужіння проходитимуть у майже 13 тисячах храмів. Понад 17 тисяч поліцейських різних підрозділів, а також нацгвардійці, рятувальники та представники ДФТГ будуть нести службу у святкові дні, у тому числі біля культових споруд, адже основне завдання – забезпечити безпеку людей в умовах війни.

Про це під час відеоселекторної наради керівників структурних та територіальних підрозділів поліції розповів тимчасовий виконувач обов’язків Голови Нацполіції Іван Вигівський.

«Наше головне завдання – забезпечити публічну безпеку та порядок з урахуванням терористичних загроз, а також провокацій, які можливі з боку ворога. Відтак до забезпечення правопорядку буде залучено майже 20 тисяч правоохоронців, із них понад 17 тисяч поліцейських», – заявив Іван Вигівський.

Окрім того, під час Великодніх свят у системі ДСНС на чергуванні перебуватиме близько 7 тисяч осіб особового складу і понад 2 тисячі одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, які готові до дій за призначенням.

«У разі ускладнення ситуації ми будемо посилювати силами та засобами підрозділів ДСНС до 13 тисяч особового складу та до 3 тисяч одиниць техніки. Якщо, наприклад, брати Київську область, то на чергуванні перебуватиме понад 420 осіб та понад 100 одиниць техніки. І звичайно створені резерви», – розповіли у відомстві.

Також відбуватиметься чергування оперативних мобільних груп з числа керівного складу. Буде організована саме цілодобова робота таких груп.

За інформацією МВС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь