єРобота: 290 українців отримають від держави мікрогранти на старт або розвиток бізнесу

Дата: 17.04.2023 15:56
Кількість переглядів: 63

За результатами четвертої цього року хвилі подачі заяв на мікрогранти для започаткування чи розвитку власної справи кошти від держави отримають 290 українців на загальну суму 68,5 млн грн. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

“Визначено 290 переможців четвертої цього року хвилі подачі заяв на мікрогранти для старту або розвитку свого бізнесу. Вони отримають від держави 68,5 млн грн грантових коштів на підприємництво. Загалом з початку 2023 року за підсумками чотирьох хвиль програми “Власна справа” мікрогранти отримають 906 українців на 215 млн грн. В процесі реалізації своїх бізнес-ідей за грантові кошти вони створять майже 2000 нових робочих місць”, – зазначила Тетяна Бережна.

Серед отримувачів мікрогрантів четвертої хвилі 55% жінок і 45% чоловіків, 70% переможців мають вищу освіту. Найбільше з них із Львівської (48 осіб), Рівненської (44 особи), Полтавської (22 особи), Київської (21 особа) областей та міста Києва (34 особи).

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть грантоотримувачі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 95 осіб;
  • тимчасове розміщування й організація харчування – 39 осіб;
  • переробна промисловість – 36 осіб.

Нагадаємо, за грантовою програмою “Власна справа” українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць. Українці, що отримали мікрогранти у 2022 році, створять близько 8000 нових робочих місць.

Цього року на програму “Власна справа” бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів.

Урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал Дія.

За інформацією Міністерство економіки України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь