Платформа для розгортання реєстрів стане основою для цифрової трансформації

Дата: 19.04.2023 11:34
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Уряд ухвалив постанову щодо використання Платформи для швидкого створення і керування державними реєстрами. Команди Мінцифри та Держспецзв’язку працюють над інноваційним рішенням — Платформою для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів. Завдяки інструменту Міністерства і державні органи швидко й зручно створюватимуть публічні реєстри і керуватимуть ними.

Основа будь-якої цифрової держави — це електронні реєстри з якісними даними та швидкий обмін між різними держорганами. Зараз в Україні є понад 450 державних реєстрів. 80% з них технологічно застарілі і вразливі до кібератак.

Платформа для розгортання реєстрів стане основою для цифрової трансформації. Адже всі дані будуть впорядковано зберігатися в реєстрах, що пришвидшить запуск онлайн-послуг та діджиталізацію загалом.

На Платформі реєстрів можна не лише створювати нові, а й технічно переробити і поступово переносити застарілі реєстри. Усі зміни фіксуються і відбуваються тільки через бізнес-процеси. Це внеможливлює незаконні зміни даних.

Також для розробки реєстрів на Платформі не потрібні великі команди чи фахівці високого рівня. Опанувати інструменти розробки можна легко і швидко. Для розробників проводитиметься навчання і надаватимуться консультації.

Платформу вже протестували та скоро вона буде запущена для багатьох органів державної влади. Окрім цього, у подальшому Україна зможе ділитися власним досвідом упровадження Платформи з іншими країнами, які активно цифровізуються.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь