Імовірні грози: в районі прогнозують теплу погоду

Дата: 02.05.2023 10:04
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

На Уманщині розпочинається період теплої погоди, хоча кінець минулого тижня у регіоні пройшов під знаком арктичного вторгнення, завдяки якому квітень 2023 на відміну від своїх теплих попередників увійшов у кліматичну норму з історично-надмірною кількістю опадів.

Завдяки антициклону «Rixte» 1 – 4 травня переважатиме сонячна, суха та маловітряна погода, яка сприятиме активному розгортанню польових робіт та вегетації сільгоспкультур. Температура вночі 6-8º тепла, вдень 17-19º. Але в ніч на 2 травня ще існує ймовірність заморозків на поверхні ґрунту.

На жаль вже у п’ятницю, 5 травня, атмосферний фронт із заходу принесе чергову порцію грозових дощів. Температура вночі 7-9º тепла, вдень 18-20º. Завдяки аномальним дощам квітня, показник пожежної небезпеки в лісах області – низький.

За попередніми модельними розрахунками, у найближчі вихідні з північними вітрам до нашого регіону надійде чергова порція арктичного повітря. Температурний фон знизиться на 2-4º. 6-10 травня очікується аномально холодна погода з високою ймовірністю заморозків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь