Вересень на Уманщині розпочнеться короткочасними дощами

Дата: 01.09.2023 09:06
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Зміна календарних сезонів пройде непомітно, на температурному фоні, що на 4-5° перевищуватиме кліматичну норму. Щоправда, перший день осені заявить про себе короткочасними грозовими дощами. 

До нашого регіону із заходу наближаються атмосферні фронти циклону «Erwin», які проявлять себе короткочасними бажаними дощами, які в посушливих умовах ненадійні.

Річ у тому, що на своєму шляху вздовж континенту атмосферні фронти, звичайно, втрачають більшу частину своєї вологи і додати їм активності можуть лише температурні контрасти.

А оскільки фронти на Черкащині затримаються ще вночі та вранці 1 вересня, коли контрасти невеликі, надії на значні дощі поки що немає.

Вже завтра вдень атмосферні фронти покинуть Черкащину, дощі припиняться, почне надходити більш свіже повітря. Температура вночі 15-20º, вдень 21-26º, тож на День знань природа підготувала комфортну погоду.

У суботу 2 вересня температурний фон відповідатиме кліматичній нормі, температура вночі 11-16º, вдень 21-26º. Істотних опадів не чекаємо.

За чисельними прогностичними моделями, у неділю та на початку наступного тижня переважатиме суха погода з температурами вночі 12-17º, вдень 25-30º.

Із вівторка, внаслідок активізації улоговини з півдня значно збільшується ймовірність грозових дощів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь