"Передали чергові автомобілі для наших захисників! Завдяки нашому відповідальному бізнесу - автомобілі вже допомагають нашим захисникам ефективно виконувати поставлені командуванням завдання. На Уманщині передали одразу 5 пікапів для 118 бригади т

Дата: 11.10.2023 12:52
Кількість переглядів: 63

 Фото без описуНа випадок зникнення електроенергії:          

підготуйте запас води, їжі, ліків, батарейок, ліхтариків, свічок та сірників;

щоб зберегти тепло в приміщенні заклейте щілини у вікнах і балконних дверях, закрийте їх ковдрами;

за можливості придбайте дизельний або бензиновий генератор – він дозволить на певний час увімкнути електроенергію.

По-перше: потрібно купити мінімум десять пачок сухого спирту. Це паливо у звичайних умовах використовується для швидкого розпалювання багать, камінів та мангалів.

У нових українських реаліях сухий спирт може бути засобом підігріву та швидкого приготування їжі. Він легко запалюється сірником і горить без диму та запаху.

По-друге, щоб не сидіти в темряві, можна придбати великий ліхтар з потужним акумулятором, заряду якого вистачить на шість-вісім годин. Також варто запастися сірниками та свічками.

По третє, варто придбати портативну газову плиту  та газові балони. На одному балоні можна двічі на день приготувати їжу.

Опалювати одну кімнату в квартирі допоможе біокамін на етанолі. Також необхідно подбати про резервуари для зберігання води, зокрема технічної, на кілька відер.

 

Зменшіть втрати енергії вдома

Переконайтеся у відсутності щілин у віконних рамах. Якщо вони є, то або встановіть сучасні склопакети, або обробіть скло силіконовим герметиком, вкладіть ущільнювач у рами.

Переконайтеся у відсутності щілин у місцях кріплення підвіконня. Якщо вони є, заповніть їх монтажною піною.

Якщо у вас встановлені сучасні склопакети, перевірте, наскільки щільно зачиняються вікна, – чи чути "вулицю", коли вікно зачинене. Якщо ні – зверніться в компанію, що їх встановлювала, вони знають, що і де підтягнути.

Наклейте на скло вікон плівку, що зберігає тепло. Є економніший варіант – пакувальна плівка. Це та, що з "пухирцями".

Встановіть  тепловідбивний екран  настіни за батареями. Більш економний варіант – відбивач з алюмінієвої фольги та аркуша пакувального картону.

Переконайтеся у відсутності щілин між полотном дверей і дверними коробками. Якщо вони є, наклейте ущільнювач по периметру дверних коробок.

Навіть якщо ви не полюбляєте килимові покриття, застеліть ними підлогу хоча б у кімнатах, де проводитимете найбільше часу взимку.

Якщо маєте стіну, яка промерзає взимку, ізолюйте її пінополістирольними листами, зашитими гіпсокартоном, корковою настінною плиткою або корковими шпалерами. Ретельно герметизуйте шви і стики.

Установить подвійні двері на вході в квартиру або оббийте двері дермантином, ізолювавши полотно ізолоном, скловатою чи поролоном.

 

Не забудьте про підїзд

Перевірте наявність скла у вікнах, замініть вибиті шибки. Якщо заміна скла тимчасово недоступна, закрийте вікна фанерою.

Обробіть шибки за периметрами вікон силіконовим герметиком, вкладіть у рами поролонові смужки або інший ущільнювач.

Встановіть тепловий тамбур на вході (подвійні двері). Якщо під дверима є щілина, зробіть поріг.

Утепліть стіни, саме через них втрачаються 60% тепла. Ефект дає ізолювання не окремої квартири, а всього фасаду будинку.

Утеплюйте не лише квартиру, а й себе. У гардеробі мають бути теплі шкарпетки, светри, термобілизна, пледи та ковдри.

Ризик   того,    що   росія   продовжить   атаки   на   енергетичну інфраструктуру  і  на  теплоелектроцентралі  та  теплоелектростанції, існує.

Якщо мешканці приватного будинку мають можливість налагодити автономне опалення і автономне енергозабезпечення, то потрібно це зробити.

Насамперед треба встановити резервний генератор електричної енергії. Якщо у вас газове опалення, все одно потрібна буде електрика, щоб працював газовий чи інший котел.

Потурбуйтеся про те, щоб у вас все було в робочому стані: насамперед перевірте стан опалювальних мереж.

Мешканці багатоквартирних житлових будинків мають подумати про запасний варіант евакуації на випадок, якщо у їніх багатоквартирних будинках взимку зникне електропостачання. Це може статися через ворожі обстріли.

Адже, внаслідок знеструмлення регіону, у багатоквартирному будинку не буде електропостачання, теплозабезпечення та не працюватиме каналізація. За такої ситуації потрібно шукати шляхи  евакуації.

Як варіант буде переїзд у сільську місцевість до родичів, кумів, друзів чи просто знайомих.

Жити під час зими в умовах низьких температур без енергозабезпечення, без каналізації, газо- і водопостачання неможливо.

 

Як залишатися на зв'язку:

якщо зв'язок вашого оператора зникне, ви можете підключатися до мережі інших операторів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь