Від початку повномасштабної війни в Україні запущено 70 цифрових сервісів

Дата: 19.12.2023 16:14
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

70 цифрових сервісів запущено від початку повномасштабної війни. У роботі нові проекти, які спрощують ведення бізнесу, навчання та роботу державних службовців. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі на одній з головних технологічних подій — Diia Summit, який відбувся 19 грудня за участі Президента України Володимира Зеленського.

«Сьогодні наше ключове завдання — зробити Україну сильнішою для перемоги, для відбудови і для подальшого зростання. Працюємо над цим за всіма напрямками: безпека та оборона, економіка, інфраструктура, соціальна політика. Наскрізною лінією змін є цифровізація та усі процеси, що з нею пов’язані», — зазначив Глава Уряду.

Також Денис Шмигаль підкреслив, що цифровізація не лише робить сервіси зручними, а й допомагає заощаджувати. Так, у 2021 році антикорупційний та економічний ефект цифровізації складав понад 15 млрд грн. Сьогодні, впроваджуючи все нові й нові сервіси, держава ще більше посилює цей ефект.

Як зауважив Прем’єр-міністр, сьогодні Дією користується майже 20 млн людей. Найбільш затребувані сервіси — оформлення свідоцтва про шлюб та народження онлайн, електронні декларації з сімейними лікарями,  соціальні онлайн-послуги: від комплексної послуги «єМалятко» до генерування різноманітних довідок.

За словами Дениса Шмигаля, завдяки програмі єПідтримка 4,7 млн людей отримали виплати по 6,5 тис. грн. на початку повномасштабної війни, за програмою єОселя 5,7 тис. родин взяли кредити на придбання житла на загальну суму 8,4 млрд грн, за програмою єВідновлення держава виплатила 2,2 млрд грн для 28 тис. українських родин.

Крім того, як наголосив Прем’єр-міністр, український бізнес також активно користується можливостями, які йому дає цифровізація. Так, за програмою єРобота 10,4 тис. підприємців отримали гранти від держави на 5,5 млрд грн. За три роки через Дію відкрито понад 26 тис. ФОПів, а завдяки податковим цифровим послугам підприємцями сплачено податків на 1,8 млрд грн.

Уряд уже дав старт комплексній послузі е-Підприємець для отримання дозволів малому бізнесу, що заощадить час та матиме антикорупційний ефект. Для  IT-компаній успішно функціонує особливий податковий та правовий простір Дія.City.

Серед планів — впровадження освітнього застосунку «Мрія», який допоможе успішно навчатися, здобувати знання та компетенції. Не менш важливим, за словами Прем’єр-міністра, є проект Дія.Офіс для посадовців, що покращить взаємодію між держслужбовцями та зробить більш прозорою їхню роботу. Також розробляється проект Е-резидентство, який надаватиме можливості для іноземців відкривати та вести свій бізнес в Україні без перепон та бюрократії.

«Війна нас не зупиняє, а навпаки прискорює. Ми даємо негайні відповіді на безпекові виклики у вигляді численних ініціатив із цифровізації цілих напрямків та галузей. Усі наші досягнення працюватимуть на захист українців, на добробут людей, на розвиток України для майбутніх поколінь», — підкреслив Прем’єр-міністр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь