Для модернізації сховищ, які потребують оновлення, у держбюджеті закладено 2,5 млрд грн

Дата: 10.01.2024 16:38
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Стан шкільних укриттів під особливим контролем. Наразі ними забезпечені 88% шкіл та 93% учнів і вчителів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 9 січня.

«Мета — довести цей показник практично до 100%. А також модернізувати сховища, які потребують оновлення. Для цього в держбюджеті закладено 2,5 млрд грн. Будемо контролювати їх ефективне використання місцевою владою», — наголосив Денис Шмигаль.

Загалом, за словами Прем’єр-міністра, до фонду захисних споруд цивільного захисту входять 60,5 тис. укриттів: «Президент України Володимир Зеленський поставив чітке завдання — не лише збільшувати кількість, але й дбати про якість. Кожне укриття має бути інклюзивним, безпечним, комфортним і розташовуватися в зоні пішохідної доступності».

Також у школах Уряд формує Службу освітньої безпеки. Присутність навчених офіцерів поліції, як відзначив Денис Шмигаль, захистить дітей від різноманітних загроз.

«Триває відбір 500 працівників, які вже весною заступлять на службу. Це один із елементів комплексної Концепції безпеки закладів освіти. Серед іншого вона передбачає організацію безпечного підвезення учнів, пожежну та техногенну безпеку, систему раннього попередження та евакуації, чіткий алгоритм дій у разі виникнення небезпечних ситуацій», — зазначив Прем’єр-міністр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь