Забезпечення житлом ветеранів та їхніх родин – серед пріоритетів Плану дій Уряду на 2024 рік

Дата: 21.02.2024 09:40
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Забезпечення житлом ветеранів війни, членів їхнім сімей та родин загиблих – один з 12 пріоритетних завдань нової державної ветеранської політики відповідно до ухваленого Плану дій Уряду на 2024 рік. У цьому році за трьома житловими програмами Мінветеранів передбачено фінансування в обсязі 5,7 мільярдів гривень. Це дозволить забезпечити виплату грошової компенсації на придбання житла для понад 2000 осіб.

Йдеться про

  • осіб з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок АТО/ООС/заходів оборони та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць – грошова компенсація цій категорії передбачена в обсязі майже 3 млрд грн;
  • внутрішньо переміщеним особам з числа учасників бойових дій та особам з інвалідністю ІІІ групи внаслідок АТО/ООС до 01.06.2018 р. – в обсязі майже 2,3 млрд грн;
  • особам з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих – компенсація на суму майже 400 млн грн.

Розподіл коштів буде здійснюватись Мінветеранів на підставі поданої потреби від областей, яка формується та подається до Мінветеранів у термін до 15 квітня поточного року.

Нагадаємо, фахівці Мінветеранів розробили детальну інфографіку порядку компенсації на придбання житла. У ній докладно розписано: хто має право на отримання компенсації, куди звертатися, які документи слід підготувати.

Детальніше  – тут: https://is.gd/94SAbV

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь