Командно-штабні навчання провели на Уманщині

Дата: 23.05.2024 16:51
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Відпрацювання дій, налагодження комунікації, поновлення теоретичних знань і втілення їх у практичних діях. На Уманщині завершили масштабні командно-штабні навчання керівників територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області.

Навчання проходили за кількома ввідними. Зокрема, відпрацьовували послідовність дій у разі виникнення масштабної пожежі в лісовому масиві з евакуацією цивільного населення.

Фото без описуФото без опису– Чіткий алгоритм дій для ліквідаторів від керівництва – це той механізм, який дозволить оперативно і з меншими втратами ліквідувати надзвичайну ситуацію та вберегти цивільне населення, – зауважив заступник очільника області Антон Царюк. – Саме послідовність дій та сферу відповідальності кожної зі служб цивільного захисту відточковували під час командно-штабних навчань. Кажуть, важко опрацьовувати теоретичні знання, однак це запорука впевнених і раціональних дій під час реальних подій. А ми маємо бути готовими до всього, особливо в умовах війни.

По завершенню теоретичної частини, відпрацювали практичний етап. Зокрема, оповіщення населення про надзвичайну ситуацію, збір та евакуацію в безпечне місце. Тим часом локалізували та ліквідували пожежу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису– Декілька тижнів такі навчання проходили на рівні територіальних підланок служб цивільного захисту, – нагадав Антон Царюк. – Напрацьовували механізми взаємодії та виправляли недоліки, які виявили. Також теоретичні навчання провели для керівного складу органів управління і сил цивільного захисту Черкаської територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту задля злагодження дій у реагуванні на надзвичайні ситуації. Адже це ті навички та професійні вміння, які рятують життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь