Жителі Черкащини приєдналися до проєкту “Життєлюб”

Дата: 16.04.2020 08:42
Кількість переглядів: 463

Жителі Черкащини приєдналися до проєкту “Життєлюб”

Автор  

Фото без опису

ROZETKA, «Нова пошта» та фонд «Життєлюб» за підтримки міських адміністрацій та соціальних служб запустили проєкт допомоги літнім людям.

На сайті rozetka.com.ua/zhiznelyub/ можна оплатити продуктовий набір, який доставлять пенсіонерам. Проєкт стартував у трьох містах: Києві, Дніпрі та Львові. Відтепер він діє  у Кам’янці Черкаської області, туди вже відправили першу партію пакунків.

А також Кременчуці, Новій Каховці, Малині, Харкові, Городні Чернігівської області, Чорткові, Борисполі, Вінниці, Генічеську, Веселому Запорізької області.

Це набір базових продуктів для людей похилого віку, що входять до найбільш вразливої до коронавірусу категорії. Завдяки проєкту тисячі пенсіонерів зможуть залишатися вдома і не наражати себе на небезпеку, виходячи надвір.

– Від початку карантину ми постійно отримували звернення людей із проханням створити “підвішені” пакети для пенсіонерів, — говорить співзасновник ROZETKA Владислав Чечоткін. — Тисячі українців хотіли допомогти літнім людям у цей непростий час, але не знали, як саме. Тепер вони можуть придбати за собівартістю продукти, що закривають базові потреби пенсіонерів. Набір коштує 225 гривень і складається з гречки, макаронів, рису, цукру, пшеничної крупи, м’ясних консервів, соняшникової олії, солодощів та туалетного паперу. Ми дуже просимо долучатися до проєкту усіх небайдужих.

Механізм простий: кожен може оплатити на сайті ROZETKA продуктовий набір «Життєлюб». Наприкінці дня фонд «Життєлюб» розподіляє усі «підвішені» пакети між містами, що беруть участь в ініціативі. «Нова пошта» формує та доставляє їх до соціальної служби кожного міста, а далі команди соцпрацівників розвозять набори пенсіонерам.

Фото без описуНабір складений фондом «Життєлюб», який уже 5 років постійно допомагає людям похилого віку.

– Люди 60+ — найбільш вразлива категорія під час карантину, вони потребують нашого захисту, — коментує співзасновник благодійного фонду «Життєлюб» Гарік Корогодський. – Ми гарантуємо безпечну доставку, за якої адреси літніх людей не будуть передані стороннім особам. Сподіваємось, кожен із нас підтримає цю ініціативу і придбає декілька пакетів на місяць, бо чужих батьків не буває. Він подякував мерам міст та головам адміністрацій за співпрацю, зокрема і керівнику Черкаської ОДА Роману Боднару.

– Я дуже прошу всіх долучатися до проєкту, адже потреби великі, — говорить співвласник «Нової пошти» Володимир Поперешнюк. — За даними соціальних служб, Київ потребує 60 000 пакетів на місяць, Дніпро — 12 000, Львів — 5 000, Кременчук — 1700, а Нова Каховка — 1500, Малин — 800, Харків — 50 000, Городня та найближчі села — 900, Чортків — 207, Бориспіль — 450, Вінниця — 5 000, Генічеськ — 2500, Веселе — 200 та Кам’янка — 550. І це тільки ті люди, що стоять на обліку. Ми розуміємо важливість цього проєкту і плануємо масштабувати його на всю Україну».

Автор статті 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь