В області визначили кращі освітні ресурси

Дата: 04.05.2020 11:09
Кількість переглядів: 514

В області визначили кращі освітні ресурси

Автор  

Фото без описуКращі освітні ресурси визначили на Черкащині. 708 педагогічних працівників області представили 464 комплекти (всього 3447 одиниць) електронних освітніх ресурсів із 45-ти районів, міст, об’єднаних територіальних громад, 4-ох спеціальних закладів освіти, 1-го закладу позашкільної освіти обласного підпорядкування, інформують в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Обласний конкурс тривав з 1 березня до 20 квітня 2020 року на базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників». Найбільшу кількість серій електронних освітніх ресурсів представили освітяни Черкаського (38), Христинівського (28), Монастирищенського (24) районів, Золотоніської (35), Черкаської (33), Тальнівської міської ради (22).

244 найкращі електронні освітні ресурси, автори яких представлені до нагородження, розміщені у розділі «Колекція цифрових ресурсів»:http://oipopp.ed-sp.net/digital-resources-collection.

За словами заступниці директора Департаменту освіти і науки ОДА, більша частина робіт оформлена у вигляді електронних посібників, які розроблені в програмах Microsoft Power Point, AutoPlay Media Studio, Flipbooks, FlipBook Maker Pro, Оurboox, HTML. Багато ЕОР представлені у вигляді авторських вебсайтів, які створені з допомогою безкоштовних сервісів Sites.google.comBlogger.comWix.comUcoz.net, а також вебквестів з використанням QR-кодів, які містять проблемні завдання з елементами рольової гри та різноманітні творчі завдання.

– Найкращі ЕОР містять не лише традиційні конспекти уроків з мультимедіа, а й інтерактивні вправи-тренажери, інтерактивні плакати, скрайбінг-презентації, динамічні презентації, авторські відеоролики, тестові завдання, пазли, вікторини, кросворди, ребуси, онлайн-діаграми, інтерактивні ігри, інтелект-карти, лепбуки, онлайн-карти, інтерактивні віртуальні моделі, хмари тегів, віртуальні дошки, Qr-коди та інші інтерактивні вправи створені з допомогою сучасних освітніх онлайн-сервісів, – каже Оксана Сімушіна. –Наразі ці розробки та онлайн-сервіси можна використовувати для організації дистанційної роботи з учнями під час карантину. Надзвичайно цікаві ігрові електроні ресурси розроблені у вище перелічених онлайн-сервісах та програмах Microsoft Power Point та Scratch, тестові завдання, розроблені в програмі MyTestEditor, а також авторські відео майстер-класи, відео-уроки та відео-досліди розміщені на youtube каналах.

Ці цифрові розробки можуть бути використані педагогами для організації дистанційного навчання, у підготовці до занять, як мультимедійний супровід до уроків та позакласних заходів, для закріплення та перевірки знань та умінь учнів, допоможуть педагогічним працівникам ефективніше та цікавіше організувати освітній процес.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації

Автор статті 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь