Плюс три станції: в області розвивають сонячну енергетику

Дата: 04.05.2020 11:11
Кількість переглядів: 430

люс три станції: в області розвивають сонячну енергетику

Автор  

Фото без описуПромислове виробництво сонячної енергії нарощують на Черкащині. З початку року тут ввели в експлуатацію три сонячні електростанції в Каневі, селі Білозір’я та селі Литвинець Канівського району, каже перший заступник очільника області Дмитро Ляшов.

Виробництвом сонячної електроенергії на продаж займаються й домогосподарства. За кілька місяців цього року встановили сонячні електростанції на дахах з цією метою у 31 домогосподарстві.

– Загалом нині в області діє 19 сонячних електростанцій загальною потужністю 19,08 МВт, – відзначає посадовець. – Вони працюють у десяти районах, а також у Черкасах, Каневі та Золотоноші. Якщо ж говорити про приватні домогосподарства, то зараз вироблять електроенергію із сонячного світла майже 700 домогосподарств області. Вони мають у користуванні сонячні дахові панелі, загальною потужністю 16,89 МВт. Це – екологічна альтернатива для виробництва для власного користування електроенергії та її подальшої реалізації.

Відзначимо, за торік всі сонячні електростанції області виробили 10,6 млн кВт год електроенергії, що у 18 разів більше ніж у 2018 році (0,58 млн кВт год). За І квартал цього року сонячні електростанції вироблено 17,2 млн кВт год електроенергії.

Автор статті 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь