Для безпеки громадян: Альона Бойко про необхідність виконання правил під час роботи ринків

Дата: 04.05.2020 11:17
Кількість переглядів: 434

Для безпеки громадян: Альона Бойко про необхідність виконання правил під час роботи ринків

Автор  

Керівниця Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко на засіданні комісії з ТЕБ та НС поінформувала про заходи, що вживають органи місцевого самоврядування, Держпродспоживслужба в області, поліція,  для відкриття агропромислових ринків в Черкасах та області.

За її словами, обласна комісія ТЕБ та НС своїм рішенням від 30.04.2020 рекомендувала розглянути на відповідних комісіях роботу агропромислових ринків, які б відповідали згідно постанові Головного державного санітарного лікаря України 14 від 27.04.2020.

– Ці вимоги повинні чітко виконуватись. Насамперед агропромислові ринки повинні мати лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи, експлуатаційний дозвіл та бути зареєстровані в реєстрі потужностей операторів ринку. На території Черкаської області таким вимогам відповідає лише 31 ринок. У м. Черкаси лише 3 ринки мають лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, експлуатаційні дозволи та зареєстровані в реєстрі потужностей операторів ринку. Перед відкриттям ці ринки повинні обов’язково пройти комісійну перевірку на дотримання відповідних вимог постанови Головного державного санітарного лікаря. Окрім того, якщо ці ринки будуть відповідати вимогам, на них в часи роботи будуть присутні 2 представники держпродспоживслужби для контролю дотримання виконання постанови.

У Черкаській області на сьогодні проведено комісійні перевірки агропромислових ринків, які висловили готовність до роботи та підтверджено відповідність даній постанови. Це лише 4 ринки: Городище, Кам’янка, Христинівка, Чигирин. На сьогоднішній день в м.Черкаси жодний ринок на висловив готовність до роботи згідно з відповідною постановою. Але представники ринків запевнили, що інтенсивно працюють над усуненням недоліків. Рішенням міськвиконкому було фактично незаконно відкрито, всупереч постанові, всі ринки, які є в м.Черкаси, аргументуючи, що це ярмарки. Насправді це просто стихійна торгівля, яка може призвести не лише до погіршення епідемічної ситуації по COVID-19, а й до отруєнь небезпечною продукцією, а також до інфекційних захворювань, пов’язаних з передачею через харчові продукти тваринного походження.

Автор статті 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь