Подати заяву про шлюб за 10 хвилин: на порталі Дія доступна нова послуга

Дата: 27.02.2023 16:01
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

На порталі Дія можна подати заяву про державну реєстрацію шлюбу й одразу обрати місце, час, формат та зал, де пройде церемонія. Весь процес триває менше 15 хвилин, а скористатися послугою можуть громадяни України, старші 18 років та які мають електронний підпис.

Щоб подати заяву про шлюб у Дії, потрібно:

  1. Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім’я».

  2. Обрати послугу «Заява про шлюб».

  3. Заповнити заяву. Тут можна обрати час та місце реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги.

  4. Сплатити адміністративний збір.

  5. Підписати заяву електронним підписом.

  6. Далі ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою. Він має авторизуватися у кабінеті на порталі, перейти за посиланням з пошти та підписати заяву електронним підписом.

І все! Заяву про шлюб подано. Обраний ДРАЦС надішле вам результат розгляду заяви та деталі щодо церемонії на мейл. Вам залишається лише з’явитися у ДРАЦС у день одруження.

Раніше, щоб подати заяву про шлюб, майбутнім молодятам доводилося разом йти до ДРАЦС, вручну заповнювати паперові заяви, проходити перевірку в держреєстратора. Після цього сплатити держмито, а потім знов повертатися до держустанови та обговорювати деталі церемонії зі співробітником ДРАЦС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь