Три доби по тому: Ігор Табурець про ситуацію в Умані

Дата: 02.05.2023 10:14
Кількість переглядів: 89

Усебічна допомога потерпілим і визначення наслідків. Такі пріоритети озвучив очільник області Ігор Табурець, перебуваючи на місці трагедії в Умані.

У місті вже повністю завершили рятувальні роботи після влучання ворожої ракети в житловий будинок 28 квітня. Усі служби спрацювали на відмінно.

– Ми в постійній комунікації із Президентом України, Офісом Президента і Мінвідновлення, а з міською владою у взаємодії 24/7, – відзначив посадовець. – У місцевій лікарні нині лишаються 2 людей. Їм надають усю необхідну допомогу. Ще одного пацієнта – дитину – транспортували до столичної лікарні. Уманська міська рада спрямувала 3,2 млн грн на першочергові потреби потерпілих. Також із обласного бюджету ми додаємо понад 5,2 млн грн: 2 млн грн – на ліквідацію наслідків ракетного удару, понад 3,2 млн грн – для надання матеріальної допомоги родинам загиблих і травмованим.

Аби оцінити та зафіксувати масштаби завданих збитків, відповідні комісії працюють у багатоповерхівці, куди було влучання, та у сусідніх будинках, що зазнали пошкоджень від вибухової хвилі. Утім уже зараз із відновленням помешкань допомагають партнери. Так, американський фонд GEM та HGBF, а також «Нова пошта» допомагатимуть із заміною вікон у будинках.

– Усі заміри беруть сьогодні, за кілька днів – візьмуться до роботи, – зауважив Ігор Табурець. – За попередніми даними, заміни потребують близько 1500 вікон. Відзавтра в поруйнованій дев’ятиповерхівці працюватимуть експерти. Вони дадуть відповідь на ключове питання, чи можна відбудувати під’їзд. Від цього залежатимуть наші подальші кроки. Наразі ми розселяємо в тимчасові житла 26 мешканців будинку, які цього потребують на сьогодні. Жодна родина не залишиться поза увагою! Ця біда – наша спільна.

https://youtu.be/-LcHhcPNBzY


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь