Розвиток цифрової економіки: ухвалено законопроєкти про цифрові речі та цифрові послуги

Дата: 11.08.2023 12:33
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Парламент підтримав законопроєкти № 6447 та № 6576, які внормовують надання цифрових послуг, обіг цифрового контенту та цифрових речей. Ухвалення законопроєктів дозволяє інтегрувати індустрію віртуальних активів у традиційну економіку України. «За» проголосувало 271 та 277 депутатів відповідно.

Перший законопроєкт вводить до Цивільного кодексу України новий об’єкт цивільних прав — «цифрова річ». Другий — описує особливості обігу цифрового контенту як різновиду цифрової речі, а також специфіку надання цифрових послуг. Впровадження правових норм стимулюватиме розвиток цифрової економіки та дасть змогу новому сектору економіки залучати додаткові кошти в країну.

В Україні активно розвиваються нові цифрові активи, які є винятково в цифровому просторі. Зокрема, цифрові речі — віртуальні активи та цифровий контент, які вже стали частиною цифрової економіки.

Наприклад, у метавсесвіті люди можуть володіти  віртуальною землею та жити  на дохід з неї. Відтак, віртуальна земля приносить реальний дохід та стає цінним  активом. Тож цифровий сектор економіки відкриває нові способи заробітку для українців.

До сьогодні в Україні не було регулювання обігу цифрових речей та ефективних інструментів захисту прав на них. Ухвалені законопроєкти допоможуть змінити цю ситуацію та врегулювати використання цифрових речей і контенту, а також дадуть змогу безпечніше отримувати послуги в інтернеті.

Нагадаємо: Мінцифра разом з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку також тривалий час працює над легалізацією ринку віртуальних активів. Відповідно до нових законопроєктів віртуальні активи вважатимуть окремим різновидом цифрових речей.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь