Ігор Табурець про початок нового навчального року в закладах освіти області

Дата: 01.09.2023 09:06
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

На Черкащині завершується підготовка до старту навчального року. На сьогодні 97% закладів освіти регіону можуть працювати у форматі офлайн.  Про це повідомив очільник області Ігор Табурець на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, у цьому питанні ключове – безпекові спроможності.

–   У тісній координації з центральними та місцевими органами виконавчої влади ми зробили все можливе для того, щоб діти мали змогу здобувати освіту у звичних форматах, – наголосив Ігор Табурець. – З лютого 2022 року нам вдалося облаштувати 665 додаткових найпростіших укриттів у закладах освіти.  Крім того, 157 закладів освіти використовують укриття інших суб’єктів господарювання. 

До 1 вересня ОВА, органи місцевого самоврядування та засновники закладів освіти визначають форму навчання: очна, дистанційна, змішана. За потреби окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу, пропозиції напрацьовуються та формуються ОМС спільно з батьками дітей і подаються до ОВА. Рішення залежить, зокрема, від безпекової ситуації в регіоні.  Також, як і минулого року, батьки можуть обрати форму навчання, відмінну від очної (дистанційну, сімейну, екстернатну).

–  Водночас там, де очне навчання організувати неможливо, наше завдання – створити інші можливості для доступу до освіти, – зазначив Ігор Табурець. – Передовсім ідеться про забезпечення гаджетами як вчителів, так і дітей. Завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки з компаніями та організаціями-партнерами педагогічні працівники закладів загальної середньої та профтехів, які навчають здобувачів освіти з числа ВПО, отримали 1 578 ноутбуків. Крім того, за рахунок місцевих бюджетів придбано 505 одиниць ком’ютерної техніки. Робота в цьому напрямі триває.

Начальник ОВА наголосив на обов’язковому дотриманні правил безпеки під час оголошення сигналу про повітряну тривогу.

– І під час освітнього процесу, і коли дітей у закладі немає, а є лише персонал – у випадку повітряної тривоги всі повинні спускатися до укриття, – наголосив Ігор Табурець. – Безпека понад усе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь