Новий навчальний серіал про кібербезпеку на Дія.Освіта

Дата: 01.11.2023 07:58
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

У 2023 році світові витрати на захист від кібератак можуть сягнути понад вісім трильйонів доларів. Такі дані Cybersecurity Ventures. Саме тому знати, як захистити себе та свої дані в онлайні, — одна з найнеобхідніших навичок у сучасному світі. Мінцифра разом з Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та за участі фахівців Києво-Могилянської академії створила освітній серіал, який допоможе навчитися кібергігієни та вберегти себе від кіберзагроз.

У серіалі — про мотиви кіберзлочинців, нашу відповідальність за власні гаджети, паролі, безпеку програмного забезпечення, психологію кібершахрайства та віруси. А ще — про цифрових «Шерлоків Голмсів» та контроль емоцій. Спікери серіалу поділяться як теоритичними основами, так і практичними лайфхаками.

Запрошені експерти: викладач факультету інформатики Національного університету «Києво-Могилянська академія» Трохим Бабич та засновник «Інституту постінформаційного суспільства» Дмитро Золотухін.

Після перегляду серіалу зможете перевірити свої знання та пройти фінальний тест — його результата можна поширити в соцмережах або додати до свого CV.

Переглядайте серіал за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/personal-cyberhygiene

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та розроблено експертами Києво-Могилянської Академії.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь