В області розширюють фонд захисних споруд

Дата: 14.11.2023 15:59
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Фонд захисних споруд поступово розширюють на Черкащині. До кінця року введуть в експлуатацію ще понад пів сотні. Про це розповів заступник очільника області Антон Царюк під час зустрічі із заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимуром Ткаченком.

Під час робочого візиту на Черкащину посадовець оглянув захисні споруди, які діють в обласному центрі.

Фото без описуФото без опису– Під час поїздки ми встигли побувати на різних обʼєктах, – відзначив Тимур Ткаченко. – Деякі, чесно кажучи, позитивно вразили. До прикладу, у Черкасах власними силами для діток у школах відремонтували захисну споруду. І таких прикладів ми побачили не один. Крім того, органи місцевого самоврядування ухвалили рішення встановити модульні укриття. Міська рада спрямувала на це 15 млн субвенції обласному бюджету. 

Фото без описуФото без описуЗагалом у Черкасах встановили 18 швидкоспоруджувальних модульних укриттів. По завершенню всіх процедур, їх передадуть на баланс територіальної громади.

– Зараз на Черкащині налічується майже 1,7 тис. захисних споруд цивільного захисту, – відзначав заступник очільника області Антон Царюк. – До повномасштабного вторгнення функціонувало 356 таких об’єктів. Ми продовжуємо роботу над їхнім будівництвом та облаштуванням. Допомагають нам у цьому значною мірою й наші партнери. Спільно узгодили проблемні питання та працюємо далі. Адже безпека – понад усе.

Відзначимо, в області понад 97% закладів освіти мають змогу працювати офлайн. Цього року виконали поточний ремонт у 344 укриттях, а також капітальний – у 7. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь