У держбюджеті на 2024 рік закладено 4 млрд грн надходжень від приватизації

Дата: 20.11.2023 09:45
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

У наступному році Фонд держмайна має забезпечити надходження до державного бюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. 

“Сьогодні у Фонді вже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 об’єктах великої приватизації. В подальшому умови продажу та стартові ціни будуть затверджуватись Урядом і лише після цього розпочнеться оголошення аукціонів. Задача Фонду – визначити справедливу стартову ціну, закласти в умови орієнтири на подальший розвиток підприємств та забезпечити прозорість проведення аукціонів”, – говорить Сергій Симонов, заступник Голови Фонду держмайна.

В ТОПі майбутніх пропозицій:

  • ОГХК
  • Демурінський ГЗК (санкційний актив);
  • Центренерго;
  • ОПЗ;
  • Готель Україна;
  • Ocean Plaza (санкційний актив);
  • Індар;
  • Уманський лікеро-горілчаний завод.

“Продаж хоча б одного з цих обʼєктів суттєво наблизить нас до виконання плану наджоджень на 2024 рік. Крім того, прихід приватних інвесторів на ці підприємства – це можливість залучити зовнішнє фінансування для модернізації та осучаснення технологій, вихід на нові ринки збуту, поліпшення економічного стану активів та позитивний вплив на економіку країни в цілому”, – акцентує Сергій Симонов.

Протягом наступного року триватиме і продаж об’єктів малої приватизації – заплановано провести понад 300 аукціонів. Мінімальні надходження від малої приватизації у 2024 році прогнозуються Фондом на рівні 1 млрд грн.

Оскільки ще не всі держактиви передані в управління Фонду, він звернувся до 105 уповноважених органів щодо необхідності надання пропозицій для включення цих об’єктів до переліку приватизації у наступному році. Чотирнадцять з них вже запропонували тридцять шість об’єктів нерухомого майна. Фонд очікує, що таких пропозицій буде ще більше.

Нагадаємо, що за підсумками 10 місяців 2023 року аукціони з продажу об’єктів малої приватизації принесли держбюджету вже майже 3 млрд грн надходжень. Крім цих грошей, держава додатково отримала ПДВ в розмірі 0,5 млрд грн та погашення новими власниками накопичених боргів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь