Звернення Президента Володимира Зеленського

Дата: 21.11.2023 12:09
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Насичений був день.

Україну відвідав міністр оборони Сполучених Штатів Остін. У делегації разом із ним також і верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Каволі. Дуже продуктивна розмова, і важливо, що напередодні нового засідання у форматі «Рамштайн».

Звичайно, ми обговорили ситуацію на полі бою та її перспективи – те, як можемо посилити і нашу оборону, і наш рух. Є новий оборонний пакет для нашої держави від Сполучених Штатів. Я вдячний. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз.

Обговорили також і українські дії в Чорному морі та захист нашого експортного коридору. Свобода мореплавства є фундаментальною цінністю для всього світу, і Україна довела тут, у Чорному морі, що ми здатні виганяти агресора з акваторії, яку він так хотів зробити мертвою.

Я дякую всім партнерам, які допомагають нам гарантувати реальне відновлення міжнародного права на нашій землі та в нашому морі, і особливо вдячний Сполученим Штатам за незмінне лідерство в підтримці.

Нормальне життя у світі багато в чому залежить саме від того, чи сильна Америка у захисті життя. І світ бачить цю силу в допомозі Україні.

Провів сьогодні кілька вагомих нарад. Перша – це планування нашої міжнародної комунікації на найближчі тижні. Будуть відповідні події. Також провів наради з керівниками розвідки – і ГУР, і Служби зовнішньої розвідки України. Обидві працюють потужно, вдячний за це.

Нарада з головою уряду Денисом Шмигалем. Більшою мірою щодо поточних питань – тих речей, які урядовці зараз реалізовують. Але й щодо наших відносин із деякими партнерами.

Зокрема, Премʼєр-міністр доповів про перемовини з представниками Болгарії та Румунії – цей напрямок транскордонної взаємодії зараз очевидно зростає. Я дякую партнерам. Це й робота морського коридору, і дунайського експортного кластера, і загалом товарообіг між нашими країнами. Лише з Румунією ми бачимо потенціал зростання до 4 мільйонів тонн товарообігу до кінця цього року. Це дуже потужно й дуже підтримує не лише нашу державу, не лише робочі місця в Україні, а й у країнах-партнерах. Увесь регіон зростає, коли сусіди співпрацюють.

Я впевнений: додамо ще співпраці. І Румунія, і Болгарія, і Молдова, і Україна, і весь Європейський Союз – ми абсолютно зацікавлені в тому, щоб наші зв’язки ставали міцнішими. Бо згодом і така міцність відображається у зростанні можливостей нашого захисту – захисту свободи.

Я дякую всім, хто допомагає Україні! Я дякую всім, чия робота – зробити Україну, наших людей, наших дітей більш захищеними. І кожному українському солдату, кожному нашому сержанту, кожному офіцеру Сил оборони й безпеки України, усім, хто захищає державу та справді дбає про людське життя, я дякую!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь