До Дня гідності та свободи: Укрпошта оголошує Всеукраїнський конкурс на створення ескіза до нової поштової марки

Дата: 21.11.2023 12:13
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

21 листопада 2023 року Україна вдесяте відзначає День гідності та свободи. Цього дня з інтервалом у дев’ять років розпочалися дві доленосні для країни революції: у 2004-му — Помаранчева, у 2013-му — Революція Гідності, коли у вирі боротьби витворювався спільний для всіх українців ідеал майбутньої країни, сформульований двома місткими словами: гідність і свобода. Сьогодні з цими ідеалами українці виборюють перемогу у російсько-українській війні. 

Символічно, що саме 21 листопада Укрпошта оголошує Всеукраїнський конкурс на створення ескіза до нової поштової марки — про гідність, свободу і волю.

Нова поштова марка має стати візитівкою нас, українців, на всіх континентах та якнайліпше і якнайглибше репрезентувати унікальний життєствердний код нашої нації.

Укрпошта запрошує взяти участь у конкурсі всіх охочих, зокрема ілюстраторів, художників і дизайнерів, що можуть втілити своє непересічне бачення понять «гідність», «свобода», «воля»,«нескореність» та «гарт», що закодовані в кожному з нас на генетичному рівні, і чим захоплюється весь світ. Нехай це буде ескіз-символ, ескіз-знамено, ескіз-емблема, що транслює нашу незламність та нестримну жагу до вільного життя.

Переможця буде обрано шляхом народного голосування. Ескіз-фаворит буде відтвореним Укрпоштою на поштовій марці у 2024 році. Укрпошта залишає за собою право запропонувати іншим учасникам, авторам неординарних ідей, співпрацю з відтворення їхніх робіт на конвертах та листівках.

Ескіз до поштової марки необхідно представити у вигляді малюнка чи графічного макета з візуалізацією в електронному вигляді у форматі JPEG, 300 dpi. Використання візуальних матеріалів не має порушувати авторські права сторонніх осіб. Від кожного учасника приймається не більш як 5 ескізів.

Конкурсні роботи в термін до 21.12.2023 року включно можна надіслати, перейшовши та зареєструвавшись за посиланням.

У рамках відзначення 10-ї річниці від початку Революції Гідності Укрпошта виготовила спеціальний штемпель «10 років Гідності та Свободи». Погашення проходитиме в київському головпоштамті (вул. Хрещатик, 22). Мешканці інших регіонів України мають змогу придбати конверти з даним погашенням  21 листопада з 9.00 у Поштовому маркеті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь