В Україні запрацював цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах

Дата: 27.11.2023 15:42
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Через погіршення погодних умов — сильні снігопади, ожеледиця — аби не допустити проблем на автошляхах й оперативно реагувати на ситуацію, почав роботу цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення.

До Штабу входять представники Агентства відновлення, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, ДАК «Автомобільні дороги України», Державної служби з безпеки на транспорті, Київської обласної державної адміністрації, Асоціації міжнародних перевізників України, Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України.

Через активний циклон, який просувається Україною, сьогодні-завтра очікується ще сильніше погіршення погодних умов:

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; снігу — до 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

У Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі.

У північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

Так, на Одещині через сніг та ожеледицю сьогодні з 8:30 тимчасово перекрили рух для великовантажних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення М-15 Одеса-Рені (на м.Бухарест) та М-28 Одеса – Южне – /М-14/ (Об’їзд м. Одеси). Також діють обмеження для вантажівок на трасі М-05 Київ-Одеса.

Зараз на мережі державних доріг працюють 368 одиниць техніки і майже півтисячі людей. Проїзд усіма ділянками забезпечено.

До утримання доріг взимку готово понад 7 з половиною тисяч одиниць техніки.

Водночас, водіям радять не виїжджати без нагальної потреби на далекі відстані, а при плануванні маршрутів враховувати складність погодних умов.

Водіям великогабаритного транспорту варто користуватися майданчиками для відстою, які є вздовж державних доріг.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі звертайтеся на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь