У день Святого Миколая Олена Зеленська відвідала «Школи супергероїв»

Дата: 07.12.2023 15:25
Кількість переглядів: 46

У день Святого Миколая перша леді України Олена Зеленська разом із командою Оlena Zelenska Foundation відвідала учнів «Школи супергероїв» та передала подарунки від своєї фундації.

Фото без опису

«Школа супергероїв» – державна установа, під патронатом першої леді. Спочатку це була громадська ініціатива. З 2016 року її апробували й масштабували на декілька лікарень. Ініціатива довела свою ефективність, доцільність і значущість. Нині функціонують уже 11 освітніх осередків «Школи супергероїв» у дитячих лікарнях для надання освітніх послуг дітям від трьох до 18 років під час проходження стаціонарного лікування чи реабілітації.

«Часом діти вимушені довго, іноді по кілька місяців, жити в лікарняних палатах. Через це вони не можуть у звичному режимі відвідувати заклади дошкільної освіти чи школи. А завдяки таким школам, їхнім педагогам можна й лікуватися, і навчатися водночас, не відстаючи від програми, здобувати знання, знаходити друзів і планувати майбутнє», – зазначила Олена Зеленська.

Фото без опису

Разом із командою своєї фундації перша леді відвідала дві «Школи супергероїв» на Житомирщині, організовані на базі лікарень, та передала дітям набори для розвитку й творчості, іграшки та конструктори, якими зможе користуватися весь клас. Такі самі подарунки доправлять сьогодні в інші «Школи супергероїв» по всій країні.

«Щоб у всіх було свято з новими враженнями, відкриттями, мріями, навіть якщо доводиться зустрічати його в лікарні», – наголосила перша леді.

Олена Зеленська та представники Фундації відвідали відкритий урок з історії, присвячений дню Святого Миколая.Фото без опису

«Користуючись нагодою, вітаю з днем Святого Миколая всіх дітей та їхніх близьких. Нехай вам буде тепло й радісно разом, нехай так буде завжди, і жодні випробування цьому не завадять», – побажала Олена Зеленська.

Основними напрямами роботи Оlena Zelenska Foundation є гуманітарна допомога, підтримка медицини й освіти в Україні. Для проєктів, які реалізує фундація, залучаються виключно кошти іноземних меценатів і донорів, які хочуть допомогти українцям у відновленні нормального життя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь