За тиждень в Україні обміняли 1 мільйон LED-ламп

Дата: 12.12.2023 11:06
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Всеукраїнська програма обміну ламп розжарювання набирає обертів. Починаючи з 12 грудня пенсіонери на Київщині мають можливість отримати додаткові LED-лампи у відділеннях Укрпошти, навіть якщо вони вже брали участь в обміні раніше. Таким чином, програма обміну ламп вже охопила всю Україну та всі верстви населення. 

Для отримання додаткових LED-ламп у відділенні пенсіонерам слід мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та активний номер телефону. Обмін енергоощадних ламп безкоштовно доступний, доки світлодіоди будуть у наявності.

Цього разу пенсіонерам не обов’язково відразу мати при собі старі лампи для обміну. Замість цього вони можуть принести їх до відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п’яти додаткових світлодіодних ламп.

Нагадаємо, що з 5 грудня в селах розпочався додатковий обмін ламп для людей старшого віку. Майже за тиждень в межах цієї акції було обміняно близько 1 млн ламп. Наразі ще 17 мільйонів енергоефективних ламп готові до обміну для жителів по всій країні. Як і раніше українці, які ще не скористалися обміном, можуть отримати до 5 світлодіодних ламп  у відділеннях Укрпошти. Також програма продовжує діяти для юридичних осіб: медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку Дія.

Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та  АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь