Синоптики попереджають черкащан про похолодання

Дата: 07.05.2024 08:36
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Ще сьогодні спостерігаємо майже літній день з високими 23-25°. Тепло буде і вночі 7-12°. А вже завтра вдень все зміниться. Атмосферний фронт, який перетинатиме Черкащину зумовить грозові дощі, місцями у супроводі посилення вітру та граду. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За грозовим фронтом хлине арктичне повітря, яке знизить температуру на 4-6º, середньодобові температури відповідатимуть середині квітня: вночі 2-7º тепла, вдень 12-17º тепла. Погода змусить змінити свій стиль та підлаштуватись під похолодання.

Пік похолодання на Черкащині очікується 9-10 травня. На поверхні ґрунту прогнозуємо заморозки 0-3º (особливо в низинах та місцях, близьких до водойм). Розраховуємо, що ці заморозки вже будуть останніми цієї весни. Найбільш пізня дата заморозків в області на поверхні ґрунту 28 травня у 1997 році.

За попередніми прогностичними розрахунками, літнього тепла до другої половини травня чекати ще не варто, слідкуйте за нашими публікаціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь