На Черкащині завершили освітній проєкт «П’ять кроків до здорового харчування»
У навчальних закладах Черкащини завершився освітній проєкт «П’ять кроків до здорового харчування», метою якого було підвищення обізнаності учасників про значення здорового харчування для фізичного і психічного розвитку дітей.
До участі долучилися 15 закладів загальної середньої освіти м.Черкаси, Золотоноші, Сміли, Канева, Черкаського району, які стали майданчиками для поширення знань і формування корисних харчових звичок серед учнів.
Відтак, фахівці Черкаського обласного ЦКПХ з вересня до грудня 2024 року проводили тематичні зустрічі з презентаціями для учнів 9-11 класів та педагогів закладів освіти. Під час івентів розповідали про користь здорового харчування, шкоду трансжирів, необхідність зменшення кількості споживання солі та цукру, важливість дотримання питного режиму. Загалом участь у лекціях взяли 1451 учень, 136 педагогів та представників районних відділів освіти.
За результатами проєкту активних учасників відзначили грамотами, а переможців — корисними подарунками.
Заклади-учасники проєкту отримали тематичні дерев’яні пазли «Тарілка здорового харчування» та друковану продукцію для подальшого пропагування у школах принципів раціонального харчування.
Найголовніша мета проєкту — мотивувати дітей та дорослих надалі у своєму повсякденному житті дотримуватись принципів «тарілки здорового харчування», принести культуру здорового харчування у свої родини – досягнута.
За інформацією Черкаського обласного ЦКПХ